EN      RU      UA     
 
(+38 032) 247 54 51
(+38 067) 672 18 33
(+38 095) 634 88 85
 
41 90 90
lvivtour
info@lvivtour.com.ua
Головна     Готелі     Оренда квартир     Екскурсії     Визначні місця     Афіша     Контакти

Львів-Тур > Афіша > Фестивалі > Міжнародний театральний фестиваль «Золотий лев 2016».

Міжнародний театральний фестиваль «Золотий лев 2016»

Міжнародний театральний фестиваль «Золотий лев 2016»
Міжнародний театральний фестиваль «Золотий лев 2016»

Категорія: Фестивалі

Дата проведенння: 17 вересня - 02 жовтня 2016 року

Місце проведення: Різні локації міста

Надзвичайні вистави потужних театрів з Румунії, Польщі, Латвії, Литви, Грузії, Угорщини, Молдови, України в рамках фестивалю «Золотий лев 2016» показуватимуться на сценах Львівських театрів та на площах Львова. Традиційно, окрім сценічних вистав, на фестивалі відбуватимуться і вуличні дійства, не обійдеться і без карнавальної ходи за участю театрів з різних країн світу.

Крім того, в рамках цьогорічного фестивалю плануємо провести круглий стіл, в якому візьмуть участь режисери та театральні критики з Угорщини, Польщі, Словаччини, Чехії та України. Тема круглого стола: «Фактори, які об’єднують різні країни з Україною, і як вони відображаються в театральних постановках згаданих вище країн».
Цього року у програмі фестивалю «Золотий лев 2016»
17 вересня о 17:00 – «Ревізор» М.Гоголь, театр ім. Грібоєдова (Тбілісі, Грузія)

Режисер — Автанділ Варсімашвілі
Жанр: фантасмагорія
Тривалість вистави: 3 год 05 хв

За 120 років «Ревізора» ставили про що завгодно і як завгодно. Але в будь-якому випадку головним персонажем вистав був Хлестаков — мрійник чи невдаха, лицедій або шахрай, фантазер або обманщик… Своє трактування А. Варсимашвілі сформулював з безумовною визначеністю: «У «Ревізорі» ключове слово для мене — жах. Люди живуть в постійному передчутті апокаліпсису, у відчутті, що ще трохи — і все завалиться. На наших очах руйнуються всі моральні цінності, і ми з жахливим спокоєм дивимося на ці події як безпорадні свідки. Меч війни висить над нашими головами. Все це є в «Ревізорі»… Ми звикли, що Хлестаков фанфарон і все бреше, але давайте задумаємося на секунду: а якщо він не бреше? Якщо він справжній ревізор, який посланий контролювати? Згадайте німу сцену — люди закам’яніли! Вам це нічого не нагадує? Содом! Ми з вами живемо в сучасному Содомі. Ось це і є мій підхід до «Ревізора».
18 вересня о 16:00 – «Механічний апельсин», театр ім. Грібоєдова (Тбілісі, Грузія)

Режисер — Автанділ Варсімашвілі
Тривалість вистави: 150 хв

«Механічний апельсин» Ентоні Берджесса є одним з найбільш важливих і гучних романів ХХ століття. Незважаючи на те, що п’єса досить часто ставилася в театрах по всьому світу, на грузинській сцені вона поставлена вперше. У виставі Вільного театру змінені час і місце дії. Дія відбувається в Грузії, на початку 1990-х років, коли на тлі масових заворушень багато молодих людей взялися за зброю. Основна мета вистави полягає в тому, щоб переконати сьогоднішнє молоде покоління в руйнівності хаосу.
18 вересня о 19:00 – «На дні», Вільнюський міський театр

Режисер — Оскарас Коршуновас
Тривалість: 1 год. 15 хв.
Вистава на 1 дію

Режисер Оскарас Коршуновас: «На дні» — це лабораторія, в якій над нами проводять експерименти. Це наша перша вистава, в якій ми не зосереджуємось на результаті, а прагнемо відчути і розпізнати самих себе, саме тому актори не просто грають роль, а також зберігають дійсність і залишаються самі собою. Текст Горького стає актуальним лише тоді, коли актор виховує свою роль в душі, так би мовити, на основі власного досвіду. Це найвища мета нашої лабораторії. Це та грань між особистістю актора і персонажем, якого він створює, тобто чужинцем. Саме тому ми вибрали особливий простір, не дотримуючись основної сюжетної лінії твору».
20 вересня о 17:00 – «Хор сиріт» за романом Гая Гросса, театр КТО (Краків, Польща)

Театральний сеанс з оркестром, сопрано і акторами
Вистава без тексту
Тривалість: 52 хвилин і 6 секунд (без перерви)

Вистава, на яку режисера надихнув роман Гая Гросса «Les Bleuets», переносить нас в дитячий будинок. Ми побачимо один день життя його мешканців. Тим не менше, це зовсім не сентиментальна історія про сиріт, а універсальна розповідь про людську самотність.
20 вересня о 19:00 – «Багато шуму з нічого» В.Шекспір, Класичний театр Ioan Slavici (м.Арад, Румунія)

Режисер — Александр Гаусватер
Тривалість вистави: 1 год 45 хв

Як і більшість комедій Шекспіра, «Багато галасу з нічого» дуже неоднорідна в жанровому плані. В ній змішалися мелодрама, висока комедія і народний фарс. Дві лінії закоханих, Клавдіо та Геро й Бенедикт та Беатріче практично незалежні одна від іншої. Перша з них створює основу фабулу п’єси, але дія обертається в основному між парою гострословів Бенедикта і Беатріче. Вистава є повною адаптацією режисера, Александра Гаусватера.
21 вересня о 17:00 – Morituri te salutant В.Стефаник, театр ім. І.Франка (Київ, Україна)

«Morituritesalutant» — вистава за творами майстра української психологічної новели Василя Стефаника (1871–1936 рр.). Його твори, в основному трагічного напрямку, змальовують буденність сільського життя, ті драми, які відбуваються день при дні, навіть без усвідомлення героями значення і суті їх.

Інсценізація новел, що її втілив режисер-постановник Дмитро Богомазов, друге звернення театру до творчості В. Стефаника. У 2006 році в театрі у фойє О. Білозубом була створена вистава «Голодний гріх» за новелою «Новина».

В основі сьогоднішньої версії новели: «У корчмі», «Сама саміська», «Вечерня година», «Святий вечір», «Май», «Сон», «Сини», «Гріх», «У нас все свято». В них оповідаються буденні історії: про батьків та дітей, чоловіка та жінку, народження і смерть, сни і дійсність, тяжку працю і вічну надію на краще. В цих сюжетах, як в житті, постійно переплітаються трагічні і комічні ситуації. Різні події, різні характери, але єднає їх головне – людська гідність. Які б випробування доля не посилала, до якої б межі у своїй моральній та фізичній скруті не доходила людина, вона має вистояти. Навіть на порозі вічності кинути виклик життю.
21 вересня о 19:00 – «Танець життя» О.Олесь, театр «Воскресіння» (Львів, Україна)

Львівський академічний духовний театр «Воскресіння» вперше ставить виставу класика української драматургії Олександра Олеся.

Вистава включає чотири одноактні п’єси: «Танець життя», «По Мюллеру», «Юність» та «Патріот».

О. Олесь малює ескізи життя 30-х років, які актуальні і сьогодні. Це теми сімейних негараздів, кохання молодих людей, кар’єризму. В погоні за щастям люди не бачать один одного. Особливо в одноактній п’єсі «Танець життя» на основі однієї сім’ї О. Олесь вибудовує закони побудови держави. Ми вважаємо, що цей матеріал буде надзвичайно актуальний для молоді, особливо для студентства, тому що вистава різножанрова, де переплітаються комедія, драма, трагедія, водевіль.
22 вересня о 19:00 – «Безталанна» І. Карпенко-Карий, театр ім. І.Франка (Київ, Україна)

Вистава за п’єсою класика української літератури І. К. Карпенка-Карого «Безталанна», яка продовжує один із напрямків роботи театру з пошуку молодих талановитих митців.

В основі сюжету — любовний трикутник: Варка, Гнат, Софія. Гнат кохає Варку, проте після випадкової сварки починає залицятися до скромної Софії. Софія ж — давно закохана у Гната. Не менш гонорова Варка, в свою чергу, аби помститися, фліртує з простодушним Степаном. І в один момент, гра заходить надто далеко, неочікувано для себе, намагаючись дошкулити один одному – вони одружуються з нелюбами…
23 вересня о 19:00 – «Три сестри» А. Чехов, Обласний академічний театр ім. І.Франка (м.Івано-Франківськ, Україна)

Драма на дві дії за мотивами однойменної п’єси А.Чехова

Режисура, музичне та сценічне рішення — н.а. України Ростислав Держипільський. Щастя — примара, молодість — фантом, кохання — жорстока ілюзія… Все обертається на попіл провінційних буднів у душах, охоплених пожежею самозаперечення… Молодшій сестрі родини Прозорових, Ірині, виповнюється двадцять, а у маленькому губернському містечку нарешті оселилась весна та офіцери! Все довкола сповнене сподівань та передчуттям кохання. Та чи не обернеться життя задля високого покликання і світлого щастя на тугу за померлими надіями для трьох одиноких сестер.
24 вересня о 19:00 – «Ніч перед Різдвом» за твором М.Гоголя, Чернігівський обласний академічний український музично-драматичний театр імені Т.Г.Шевченка (Україна)

Музична комедія на 1 дію

Музична комедія «Ніч перед Різдвом» створена за мотивами однойменної повісті класика української літератури Миколи Гоголя режисером-постановником, заслуженим артистом України Андрієм Бакіровим.

До яких тільки вигадок не вдаються виконавці, аби створити на сцені чарівну, казкову атмосферу святкової Різдвяної ночі. Тут химерно переплелися давні легенди й картини життя тогочасного українського села, реальне й уявне, фантастичне і комічне. Захоплюючі ритми хореографічних композицій, вражаюча енергетика молодечого завзяття, колоритні сценічні образи, створені яскравим акторським ансамблем, поза сумнівом, справлять глибоке враження на кожного, хто познайомиться з новаційною роботою шевченківців.
25 вересня о 17:00 – «Лиса співачка» Ежен Іонеско, Національний театр ім. Є. Іонеско (Кишинів, Молдова)

Тривалість вистави 90 хв.

«Лиса співачка» — найбільш відома і популярна п’єса відомого французького драматурга французького походження Єжена Іонеско. Класична абсурдна комедія. Персонажі Іонеско — самовпевнені і легкодумні обивателі, які чинять автоматичні вчинки, говорять нісенітнеці під акомпонементи годинника, який показує невірну годину. Годинник втратив здатність вимірювати час, тому що зовнішній світ втратив властивості реальності.
29 вересня о 19:00 – «Покоївки» Ж.Жене, Дунайський театр м. Вац (Угорщина)
30 вересня о 19:00 – «Івона, Принцеса Бургундська» В.Гомбрович, Дунайський театр м. Вац (Угорщина)

Режисер — Ярослав Федоришин.

Принц Філіп, якому набридли все справи королівства і нескінченні церемонії, зустрічає Івону, негарну і німу дівчину, і вирішне на ній одружитись. Його батьки, королева Маргарита і король Ігнацій, приголомшені заручинами і вибором принца. Івонну забирають в королівство, це порушує передбачуваний порядок і гармонію. Відмова Івони говорити, незважаючи на неодноразові спроби порушити її мовчанку, викликає ще більше провокацій.

Її поява піднімає на поверхню старі секрети, огидні, жахливі гріхи. Її мовчання «має голос». Зрештою, все ще мовчазну Івонну, вбивають під час бенкету на її честь.

Сатирична п’єса Вітольда Гомбровича описує чисту алегорію лицемірства з гостротою і гумором.

Цікава концепція Ярослава Федоришин відрізняється від традиційної гри, головну роль отримала красива актриса. Привабливий характер Івони символізує і ще більш зміцнює наше переконання про несправедливе та потворне королівство.
1 жовтня о 17:00 – «Чорнобильська Молитва» С. Аліксієвич, Драматичний театр ім. Юозаса Мільтініса (Литва)
1 жовтня о 19:00 – «Небезпечні зв’язки» за мотивами П’єра Шодерло де Лакло, театр Радома (Польща)

П’ятірка акторів-невдах, в яких приватні і професійні мрії щораз більше відрізняються від реальності, вирішують взяти справу в свої руки і створити свій власний фільм. Ключем до успіху повинен бути ідеальний сценарій про кохання, пристрасть, зраду і смерть.
2 жовтня о 18:00 – «Маски в кубі» Г.Делієв, театр «Маскі шоу» (м. Одеса, Україна)

«Маски в кубі» — це комедія без слів про перетворення фантазії в реальність і реальність в фантазії. На сцені глядачі побачать виставу-сновидіння, де сюжетна лінія розчиняється в неперервному потоці свідомості. Тут дорослі стають дітьми, а все серйозне абсурдом. Смішні до неможливості сцени змінюються філософськими образами і неочікуваними трюковими ноу-хау.

 
Афіша Львова

 Всі

 Фестивалі

 Музика

 Нічне життя

 Театр

 Кіно

 Література

 Мистецтво

 Культура

 Спорт

 Інше

 Архів

Популярні замовлення
Квартира на вул. Фурманській
Велика і дуже затишна квартира з величезни king-size ліжком біля Оперного театру.
Квартира на вул. Головацького
Комфортабельна квартира для 2-3 людей між центром міста і ж/д вокзалом.
Готель "Нота Бене"
Сучасний затишний готель в тихому кутку Львова
Оглядова екскурсія по Львову
Ви пройдете місцями, по яких ходили практично всі короли Польщі та імператори Австрії.

Карта Львова
Карта Львова
Найбільш детальна інтерактивна карта Львова з деталізацією до будинку.