EN      RU      UA     
 
(+38 032) 247 54 51
(+38 067) 672 18 33
(+38 095) 634 88 85
 
41 90 90
lvivtour
info@lvivtour.com.ua
Головна     Готелі     Оренда квартир     Екскурсії     Визначні місця     Афіша     Контакти

Львів-Тур > Афіша > Мистецтво > Виставка Івана Остафійчука.

Виставка Івана Остафійчука

Виставка Івана Остафійчука
Виставка Івана Остафійчука

Категорія: Мистецтво

Дата проведенння: 17 травня - 05 червня 2016 року

Місце проведення: Мистецька галерея «Зелена Канапа» (вул. Вірменська, 7)

Видатний художник шестидесятник, лауреат Шевченківської премії – Іван Остафійчук, що «виживав» в обставинах обструкції тоталітарного режиму належав до тієї невеличкої групи митців, котра переконливо сформувала новий естетичний та моральний простір із поєднанням минулого та теперішнього, національного та загальнолюдського. Ідеологічні рамки тоталітарної влади, переслідування та допити студентських років не зламали, не підпорядкували митця пасивно-споглядальній та заангажованій системі художнього вислову.

Можливість для творчої реалізації художнику дала книжкова ілюстрація в жанрі графіки. Важко перелічити всі видання над якими працював Іван Остафійчук. Це і новели Василя Стефаника 1969, «Сад нетанучих скульптур» Ліни Костенко, «Безкінечні казочки» М. Підгірянки 1973, збірки творів Лесі Українки «Думи і мрії» 1983, Дмитра Павличка «Плесо» 1984, вірші Тараса Шевченка «В казематі» 1987, збірка Івана Драча 1988 і т.д.

Не всі проекти вдалося реалізувати, адже у творчості митця не було місця для тем, які правляча влада вважала актуальними. Не зважаючи на це – творчий метод Івана Остафійчука був визнаний громадськістю, відбулося послаблення ідеологічного гніту, але…у 1988 році Іван Остафійчук емігрував спершу до Хорватії, а згодом і до Канади, де вів активну виставкову діяльність, його виставки в Філадельфії, Детройті, Лос-Анжелесі супроводжували схвальні публікації.

Наприкінці 80-х, початку 90-х Іван Остафійчук захоплюється живописом, стає більш ліричним. Хоча, слід зазначити, що живопис Івана Остафійчука, у порівнянні з графікою має специфічний характер, який є не легким для сприйняття.

Після здобуття Україною незалежності, у 1992 році, художник повертається в Україну. Живе та працює у Львові, та у рідних Карпатах, де народився 1940 року, в селі Тростянець.

А сьогодні, в галереї «Зелена канапа» Іван Остафійчук пропонує нашій увазі виставку графіки та живопису 1976 – 2016 років. Серед іншого Іван Остафійчук створив серію гравюр з 6-ти робіт про канву подій з власного життя «Спогад» та «Рефлексії» – філософське бачення краєвиду урбаніста та жителя села. В якій проявляє себе як лірик.

А як актуальний художник Іван Остафійчук продовжує себе у серії живописних творів на плексіглазі «Небо впало на землю» присвячену сучасним подіям на Донбасі.

 
Афіша Львова

 Всі

 Фестивалі

 Музика

 Нічне життя

 Театр

 Кіно

 Література

 Мистецтво

 Культура

 Спорт

 Інше

 Архів

Популярні замовлення
Квартира на вул. Фурманській
Велика і дуже затишна квартира з величезни king-size ліжком біля Оперного театру.
Квартира на вул. Головацького
Комфортабельна квартира для 2-3 людей між центром міста і ж/д вокзалом.
Готель "Нота Бене"
Сучасний затишний готель в тихому кутку Львова
Оглядова екскурсія по Львову
Ви пройдете місцями, по яких ходили практично всі короли Польщі та імператори Австрії.

Карта Львова
Карта Львова
Найбільш детальна інтерактивна карта Львова з деталізацією до будинку.