EN      RU      UA     
 
(+38 032) 247 54 51
(+38 067) 672 18 33
(+38 095) 634 88 85
 
41 90 90
lvivtour
info@lvivtour.com.ua
Головна     Готелі     Оренда квартир     Екскурсії     Визначні місця     Афіша     Контакти

Львів-Тур > Афіша > Мистецтво > Виставка Яни Андрухової «Перший сніг».

Виставка Яни Андрухової «Перший сніг»

Виставка Яни Андрухової «Перший сніг»
Виставка Яни Андрухової «Перший сніг»

Категорія: Мистецтво

Дата проведенння: 01-21 січня 2016 року

Місце проведення: Щось цікаве (пл. Ринок, 13)

Експозиція скляних картин у Львові

До Нового року залишилися вже не дні, а лічені години – поки стрілка наближається до півночі в повітрі відчувається передчуття приємних і незабутніх вражень. "Перший сніг", люди виходять з дому, щоб радіти новому, чистому, свіжому снігу, який, напевне, провіщає важливі зміни в їхній долі.

Як зазначає художниця: «Враження від безкрайньої Півночі лягли в основу цієї серії робіт, яка складається з 23 скляних мініатюр, виконаних у техніці спікання (ф’юзингу) і розпису. У народів, які проживають в умовах частих або постійних холодів, зима викликає інший спектр почуттів. У корінних жителів Півночі склалося особливе, поетичне сприйняття зимового стану природи. На роздуми в такому дусі наштовхує споглядання зимової природи. Природа не раз стає об'єктом спостережень, замальовок, малюнків, дитячих ілюстрацій до книжок. На мою думку, зима своєю сутністю обрана для художньої творчості. Хоча зимовий пейзаж – тема складна. Зима сама по собі не рясніє кольорами і відтінками, фарбуючи природу переважно у чорний і білий. Уявіть тільки – голі чорні силуети дерев, з яких давним-давно облетіло листя, тріскучий мороз, бліде небо. Простір навколо чи не монохромний, сніговий покрив і небо білі, дерева і земля чорні. І тут художник, що створює одноколірні твори, може проекспериментувати з формою, рельєфом, загальним емоційним настроєм зображення зими. На тлі засніженого білого простору і чорної графіки контрастно виступають будиночки, пофарбовані в яскраві тони, люди, що прогулюються у барвистому вбранні. У цій виставці я прагнула відобразити момент переходу природи з одного стану в інший».

Невеликі зимові пейзажі Яни Андрухової відображають повний спектр станів природи, не стільки події, скільки їх сутність і тонкі настроєві відтінки. Форми в них спрощені і умовні. Композиція симетрична і не перевантажена деталями. За кожною мініатюрою стоїть довга історія уважного і вдумливого спостереження за плином природних подій.

 
Афіша Львова

 Всі

 Фестивалі

 Музика

 Нічне життя

 Театр

 Кіно

 Література

 Мистецтво

 Культура

 Спорт

 Інше

 Архів

Популярні замовлення
Квартира на вул. Фурманській
Велика і дуже затишна квартира з величезни king-size ліжком біля Оперного театру.
Квартира на вул. Головацького
Комфортабельна квартира для 2-3 людей між центром міста і ж/д вокзалом.
Готель "Нота Бене"
Сучасний затишний готель в тихому кутку Львова
Оглядова екскурсія по Львову
Ви пройдете місцями, по яких ходили практично всі короли Польщі та імператори Австрії.

Карта Львова
Карта Львова
Найбільш детальна інтерактивна карта Львова з деталізацією до будинку.