EN      RU      UA     
 
(+38 032) 247 54 51
(+38 067) 672 18 33
(+38 095) 634 88 85
 
41 90 90
lvivtour
info@lvivtour.com.ua
Головна     Готелі     Оренда квартир     Екскурсії     Визначні місця     Афіша     Контакти

Львів-Тур > Афіша > Мистецтво > Проект Мох: урбаністичні фото та живопис.

Проект Мох: урбаністичні фото та живопис

Проект Мох: урбаністичні фото та живопис
Проект Мох: урбаністичні фото та живопис

Категорія: Мистецтво

Дата проведенння: 08 жовтня - 30 листопада 2014 року

Місце проведення: Галерея сучасного мистецтва УКУ (вул. Козельницька, 2а)

Арт-центр "Я Галерея" і Галерея сучасного мистецтва УКУ представляють спільний проект МОХ, який пропонує цілісно поглянути на міський пейзаж.

Прикладаючи термін біології до міського ландшафту, проект акцентує увагу на зворотній стороні міського лоску. Це покинуті й забуті будівлі, що також є частиною урбаністичного простору, який зазвичай ми не помічаємо. Проте без них наше бачення краси Міста є неповним.

- Малопомітний і непривабливий, на перший погляд, мох відіграє велику роль у житті природи. Вловлюючи енергію сонця, він виділяє кисень, беручи участь у кругообігу речовин на Землі. А поступово відмираючи, мох готує ґрунт для проростання інших рослин. Так само важливими є і міські руїни – свідки життя і переродження міста. Інколи – єдині свідки, що лише чекають часу, аби розповісти свою унікальну історію. Руїна – ще один не менш багатозначний термін проекту: від позначення доби української історії до віртуальних руїн комп’ютерних іграшок, чия популярність доводить, що тема не вичерпується. Місто-привид Прип’ять, жертва Везувію – Помпеї, покинутий гірняцький Сьюел… Яке місто-руїна спадає вам на думку? Ширячись по Землі, людина інколи залишає по собі маленькі й великі пустелі, які приваблюють фотографічним зліпком історії. Енергетична революція, індустріальний бум, війни й техногенні катастрофи позбавляють місця початкової краси, даючи їм натомість безцінний дар свідчення минулого, - розповіла Олена Єгорушкіна, редактор Арт-центру "Я Галерея".

Першу сповідь руїн зафіксували художники Андрій Дудченко та Юрій Денисенков у своїх майстернях на вул. Б. Хмельницького. Старий київський будинок, де розміщені майстерні, став уособленням живої руїни, яка повільно помирає. Архівні світлини Львова початку XX ст. і сучасні фотографії покинутих місць Києва Володимира Денисенкова та Прип’яті Марії Бикової – оповідають про глобальні події минулого століття, що відбились на тілах інших будинків. А живописні руйнації Андрія Дудченка і Юрія Денисенкова фокусують увагу на окремих предметах, для яких час, здається, зупинився.

 
Афіша Львова

 Всі

 Фестивалі

 Музика

 Нічне життя

 Театр

 Кіно

 Література

 Мистецтво

 Культура

 Спорт

 Інше

 Архів

Популярні замовлення
Квартира на вул. Фурманській
Велика і дуже затишна квартира з величезни king-size ліжком біля Оперного театру.
Квартира на вул. Головацького
Комфортабельна квартира для 2-3 людей між центром міста і ж/д вокзалом.
Готель "Нота Бене"
Сучасний затишний готель в тихому кутку Львова
Оглядова екскурсія по Львову
Ви пройдете місцями, по яких ходили практично всі короли Польщі та імператори Австрії.

Карта Львова
Карта Львова
Найбільш детальна інтерактивна карта Львова з деталізацією до будинку.