EN      RU      UA     
 
(+38 032) 247 54 51
(+38 067) 672 18 33
(+38 095) 634 88 85
 
41 90 90
lvivtour
info@lvivtour.com.ua
Головна     Готелі     Оренда квартир     Екскурсії     Визначні місця     Афіша     Контакти

Львів-Тур > Афіша > Мистецтво > Виставка легендарної арт-групи “Поптранс”.

Виставка легендарної арт-групи “Поптранс”

Виставка легендарної арт-групи “Поптранс”
Виставка легендарної арт-групи “Поптранс”

Категорія: Мистецтво

Дата проведенння: 08-28 лютого 2011 року

Місце проведення: Мистецька галерея Гері Боумена (вул.С.Наливайка, 18)

Запрошуємо вас на першу львівську виставку легендарної арт-групи “ПОПТРАНС”, де будуть представлені чоткі роботи ужгородських художників: Вадима Харабарука, Павла Ковача, Роберта Саллера, Андрія Стегури, Марселя Оніско та Наталії Шевченко.


«Поптранс» як прояв закарпатської конспірації


Легендарна арт-група «ПопТранс» офіційно розпочала своє існування із напівпідпільної виставки у 1996 році. Для Ужгорода це були часи бурхливих змін та розквіту: відкривалися модні магазини з «євроремонтом», біля яких вибухали рідкісні тоді джипи, на шалених контрабандних горілчано-цигаркових грошах виростали нові підприємства та бари, у редакціях газет тусували неформали, а останні гроші витрачалися на європейські глянцеві журнали, чеське пиво та струни для електрогітар.


Зрозуміло, що група «ПопТранс» виникла не з пустого місця. Засновники – Павло Ковач, Вадим Харабарук, Андрій Стегура, Роберт Саллер, Петро Пензель – на той час були сформованими художниками. Більшість із них відзначилися ще у 1988-му революційною виставкою «Ліве Око.


Отже, саме у ті буремні часи «ПопТранс» (що нібито означає «популярна трансформація») нахабно, без жодної поваги до авторитетів (що найгірше – не так світових, як закарпатських), перетрусив сумніви та маніфести ідолів поп-арту, ґрунтовно розсипав продукти переробки по щедрій на таланти закарпатській землі, щедро приправив суб’єктивізмом… і став одним з найвагоміших мистецьких явищ регіону на довгі роки.


В принципі, арт-група «ПопТранс» і досі знаходиться у свідомому підпіллі, раз на рік-два вибухаючи несподіваними проектами. Окрім виставок, «ПопТранс» активно займався самвидавом – у більшості просунутих інтелігентних сімей до цього часу на поличках можна знайти припорошені журнали «Я1», «Шо» чи «Бортовий щоденник». Зараз видавничу справу продовжує повноколірний міжнародний арт-часопис «Panic Button», започаткований одним із учасників групи Марселем Оніском зі словацькими партнерами.


Група проводила виставки у київських галереях «Карась Галерея», «РА», «БЖ-Арт», у Будапешті та Ужгороді, її учасники брали участь у проектах у Берліні, Парижі та навіть Мексиці. Однак у Львові представлена вперше.


На вас чекає особливе задоволення. Адже група «ПопТранс» не знає меж – змінюються художники, техніки, час… Стабільними залишаються тільки яскраві, чіткі та зрозумілі образи-маніфести та фірмовий «ПопТрансівський» гумор: часом вишукано-інтелектуальний, а часом просто веселий.

Джерело: lviv-online



 
Афіша Львова

 Всі

 Фестивалі

 Музика

 Нічне життя

 Театр

 Кіно

 Література

 Мистецтво

 Культура

 Спорт

 Інше

 Архів

Популярні замовлення
Квартира на вул. Фурманській
Велика і дуже затишна квартира з величезни king-size ліжком біля Оперного театру.
Квартира на вул. Головацького
Комфортабельна квартира для 2-3 людей між центром міста і ж/д вокзалом.
Готель "Нота Бене"
Сучасний затишний готель в тихому кутку Львова
Оглядова екскурсія по Львову
Ви пройдете місцями, по яких ходили практично всі короли Польщі та імператори Австрії.

Карта Львова
Карта Львова
Найбільш детальна інтерактивна карта Львова з деталізацією до будинку.