EN      RU      UA     
 
(+38 032) 247 54 51
(+38 067) 672 18 33
(+38 095) 634 88 85
 
41 90 90
lvivtour
info@lvivtour.com.ua
Головна     Готелі     Оренда квартир     Екскурсії     Визначні місця     Афіша     Контакти

Львів-Тур > Афіша > Мистецтво > Виставка “Він змінював світ”.

Виставка “Він змінював світ”

Виставка “Він змінював світ”
Виставка “Він змінював світ”

Категорія: Мистецтво

Дата проведенння: 29 квітня - 16 травня 2010 року

Місце проведення: Львівський музей історії релігії (пл. Музейна, 1)

З 29 квітня у Львівському музеї історії релігії до 90-ї річниці від дня народження Святішого Отця Івана Павла ІІ триватиме виставка “Він змінював світ”.

В 1978 році вперше на Апостольський престол піднявся слов’янин, Краківський митрополит кардинал Кароль Войтила. Римсько-Католицька Церква отримала нового папу Івана Павла ІІ. «Він прийшов не для того, щоб правити — він прийшов служити, не наказувати — а молитися, не вивищувати себе — а обнадіювати інших. Він прагне всім людям, незалежно від мови, народності та віросповідання, нагадати про духовні цінності, від яких залежить розквіт і добробут суспільства,»- говорили про нього його сучасники.

Новий Папа зламав усі стереотипи: він займається не тільки суто церковними справами, а відкриває Католицьку Церкву для діалогу з усіма людьми доброї волі. Іван Павло ІІ зустрічається з керівниками православних і протестантських Церков, з юдеями та мусульманами, віруючими й невіруючими; пише пастирські листи, енцикліки, працює над новою редакцією католицького катехізису, здійснює місіонерські подорожі… За роки свого понтифікату він відвідав більше ніж 200 країн п’яти континентів. Загальна відстань його подорожей становить понад 1000000 кілометрів.

На виставці представлена колекція фотографій, які яскраво ілюструють життєвий шлях Кароля Войтили від народження до відходу у вічність. Багато світлин про Понтифікат Івана Павла ІІ свого часу подаровані музею Апостольським нунцієм архієпископом Ніколо Етеровичем. Крім цих фотографій експонуються ще й роботи львівських фотохудожників Василя Пилип’юка та Богдана Вовка.

Частина експозиції присвячена 70-й річниці створення української програми радіо Ватикан, яка почала виходити в кінці 1939 року. На світлинах зафіксовані цікаві історичні події: отці василіяни, яким доручили керівництво українським відділом, владики і священики, монахи і монахині, миряни, – усі ті, які брали участь у підготовці радіопередач.

Співорганізатор виставки– Василіянський інститут філософсько-богословських студій імені Митрополита Йосифа Велямина Рутського (ректор – о.Роберт Лисейко, ЧСВВ).


Джерело: lvivstory.com

Джерело: lviv-online



 
Афіша Львова

 Всі

 Фестивалі

 Музика

 Нічне життя

 Театр

 Кіно

 Література

 Мистецтво

 Культура

 Спорт

 Інше

 Архів

Популярні замовлення
Квартира на вул. Фурманській
Велика і дуже затишна квартира з величезни king-size ліжком біля Оперного театру.
Квартира на вул. Головацького
Комфортабельна квартира для 2-3 людей між центром міста і ж/д вокзалом.
Готель "Нота Бене"
Сучасний затишний готель в тихому кутку Львова
Оглядова екскурсія по Львову
Ви пройдете місцями, по яких ходили практично всі короли Польщі та імператори Австрії.

Карта Львова
Карта Львова
Найбільш детальна інтерактивна карта Львова з деталізацією до будинку.