EN      RU      UA     
 
(+38 032) 247 54 51
(+38 067) 672 18 33
(+38 095) 634 88 85
 
41 90 90
lvivtour
info@lvivtour.com.ua
Головна     Готелі     Оренда квартир     Екскурсії     Визначні місця     Афіша     Контакти

Львів-Тур > Афіша > Театр > Театр Воскресіння – Вистава Повернення додому.

Театр Воскресіння – Вистава Повернення додому

Театр Воскресіння – Вистава Повернення додому
Театр Воскресіння – Вистава Повернення додому

Категорія: Театр

Дата проведенння: 13-14 березня 2010 року

Місце проведення: Театр Воскресіння (пл. ген. Григоренка, 5)

На попередній зустрічі з пресою Ярослав Федоришин сказав, що ця п’єса має навіть не подвійне – потрійне дно. Бо ті речі, які є в ній, аж ніяк неоднозначні. Ця драматургія відрізняється від тієї, до котрої звик наш глядач. Вона без логічного сюжету, без прямих відповідей на поставлені запитання. Однак певний сюжет усе ж є. І намагання дати глядачам чимало поживи для роздумів, зачепити в їхніх душах те, що, можливо, дехто ховає в далеких шухлядках, теж дуже відчутне. Хоча мова вже, звичайно, про версію прочитання британця Пінтера, яка належить львів’янинові Ярославові Федоришину.


Отже, про що вистава? Про те, як до рідного дому після шести років відсутності повертається доктор філософії Тедді – часом дуже егоїстичний, часом ліричний, часом дуже-дуже самотній (Петро Микитюк), аби представити рідним свою дружину Рут (майстерне поєднання святого та грішного в цьому образі втілила Алла Федоришин). Рут стає першою жінкою, яка від часу смерті Тедової матері переступає поріг дому, де живуть його батько Макс (Ярослав Федоришин, для якого це перший і насправді вдалий вихід на сцену як актора після великої перерви – востаннє він грав у “Гірських велетнях”, поставлених у середині 1990-х), його два молодші брати – Ленні (Володимир Губанов) і Джой (Тарас Юричко), а також дядько Сем (Володимир Геляс). Якими є взаємини в сім’ї та як впливає жінка на присутніх, – це лише те, що лежить зверху. А глибше – те, що значно важливіше: природна внутрішня туга за справжнім домом, відчуття себе одним цілим у сенсі найближчої родини, полярність людського єства, потреба індивідуального простору та багато іншого.


Коли цю п’єсу років зо п’ять тому ставив театр Армена Джиґарханяна (режисер – Сергій Газаров), де Джиґарханян зіграв роль Макса, видатний актор говорив про цей твір: “Це інша естетика. Не спілкування, не “друзі-товариші”, ні. Ми трохи входимо в конфлікт один з одним. Ми трохи розповідаємо, якими некрасивими ви буваєте. Коли красиві – все добре. А коли раптом стаємо некрасивими… цікаво. Чим ми ризикуємо? Усім. Що скажуть – це самодіяльність, що вони там нахабні й таке інше. Але без цього не можна. Та всім і не можна сподобатися, не можна догодити. Мистецтво – це така річ: я отримав цю змогу і накидаю вам своє уявлення. Я гіпнотизую вас, утягую у свою віру”.


Десь ця віра перегукується з тим, що глядач побачив у театрі “Воскресіння”. Хоча в нього є і своє – те, що вже після вистави окреслив журналістам львівський Макс – Ярослав Федоришин: “Найскладніше ще попереду, бо ми хочемо, щоб було відчутно сім’ю серед акторів, які грають, спільний настрій, спільні проблеми чи такі, які болюче проживаємо. Бо дім – це складна річ. Кожна сім’я періодично розпадається на індивідуальності, ворожі одна одній, у кожній є свої за і проти, свої конфлікти і підконфлікти, свої радості та печалі. Головне – утримати ту єдність, не віддалитися…”


Джерело: Львівська газета

Джерело: lviv-online



 
Афіша Львова

 Всі

 Фестивалі

 Музика

 Нічне життя

 Театр

 Кіно

 Література

 Мистецтво

 Культура

 Спорт

 Інше

 Архів

Популярні замовлення
Квартира на вул. Фурманській
Велика і дуже затишна квартира з величезни king-size ліжком біля Оперного театру.
Квартира на вул. Головацького
Комфортабельна квартира для 2-3 людей між центром міста і ж/д вокзалом.
Готель "Нота Бене"
Сучасний затишний готель в тихому кутку Львова
Оглядова екскурсія по Львову
Ви пройдете місцями, по яких ходили практично всі короли Польщі та імператори Австрії.

Карта Львова
Карта Львова
Найбільш детальна інтерактивна карта Львова з деталізацією до будинку.