EN      RU      UA     
 
(+38 032) 247 54 51
(+38 067) 672 18 33
(+38 095) 634 88 85
 
41 90 90
lvivtour
info@lvivtour.com.ua
Головна     Готелі     Оренда квартир     Екскурсії     Визначні місця     Афіша     Контакти

Львів-Тур > Афіша > Інше > Ретроспектива Амоса Гітая.

Ретроспектива Амоса Гітая

Ретроспектива Амоса Гітая
Ретроспектива Амоса Гітая

Категорія: Інше

Дата проведенння: 22-25 квітня 2011 року

Місце проведення: Кінотеатр «Кінопалац» (вул. Театральна, 22)

Багаторазовий учасник конкурсних програм Каннського та Венеціанського кінофестивалів, володар багатьох почесних нагород.



дві Премії Юнеско на Венеціанськму МКФ за фільми “Зіон” (1999 р.), “11 вересня” (2002 р.)
Приз Франсуа Шоле на Каннському МКФ за фільм “Кіпур” (2000 р.)
Нагорода СinemAvvenire – Кіно за мир у всьому світі за фільм “Земля Обетована”(2004 р.)

Народився 11 жовтня 1950 року в Хайфі, у родині архітектора Муніо Вейнрауба та колишньої сіоністки Ефратії Маргаліт. Здобуваючи фах архітектора, бере участь в арабо-ізраїльській війні 1973 року.Саме тоді починає знімати перші короткометражні фільми. Подорожуючи Ізраїлем, США та Францією, створює багато короткометражок на соціальну тематику. У 1973 році, у день народження режисера, гелікоптер, на якому він летів, був збитий. У 1979 році режисер подає стрічку “Будинок” на ізраїльське телебачення, але отримує відмову. Тим не менш, фільм успішно демонструється на кількох фестивалях і швидко стає відомим. Гітаю відмовляють у показі третього документального фільму, “Field Diary”, знятого у 1983 році. Цього разу він переїжджає до Франції, де завершує роботу над стрічкою. Наступні 10 років працює в Європі. У цей же час отримує диплом архітектора у Берклі, Каліфорнія. Багато подорожує, знімає гумористичну стрічку “Ананас”. Починає працювати над історичними фільмами.


У 1986 році знімає першу художню стрічку “Естер”. В основу покладена біблійна історія. У 1993 році разом із родиною повертається до Хайфи, де починається найбільш продуктивний період його творчості. Упродовж 10 років Гітай знімає 15 документальних та художніх фільмів. Перша частина трилогії про ізраїльські міста, “Деварім”, знята у Тель-Авіві, символізує його повернення на батьківщину. Наступні дві частини створюються у Хайфі (“День заднем”, 1998 рік) та в Єрусалимі (“Кадош”, 1999 рік).


У 2000 році знімає повнометражний фільм “Кіппур” про власний військовий досвід.


Стрічки “Рай” (2001) та “Кедма” (2002) про утворення Ізраїлю, демонструють формування його ідеологічних та історичних засад.


Не оминає Гітай і тему тероризму, у 2002 році презентуючи фільм “11 вересня”.


У картині “Аліла” (2003) режисер показує сучасне ізраїльське суспільство, простежуючи долю мешканців будинку в Тель-Авіві.


“Свята Земля” (2004) та “Вільназона” (2005) – перші дві частини трилогії про ізраїльський кордон та його мешканців.


“Новини з дому” (2006) – останній на сьогоднішній день документальний фільм Гітая. Це історія одного єрусалимського будинку та його мешканців. Під час роботи над фільмами співпрацює переважно з французькими компаніями. За стилем його роботи схожі на стрічки Тарковського і Сокурова.


Ретроспективи фільмів Амоса Гітая демонструвалися у Франції, Британії, США, Німеччині та Іспанії.


Вартість квитка: 25 грн






Одного разу ти зрозумієш/ Plus tard

2008/ Німеччина, Франція, Ізраїль/ Драма/ 88 хв.


У ролях: Жанна Моро, Іпполіт Жирардо, Еммануель Дево, Домінік Блан, Даніель Дюваль, Семюел Коен

Сценарій: Жером Клементе, Ден Франк, Амос Гітай



Учасник Офіційної програми Берлінського МКФ


Учасник конкурсної програми МКФ у Торонто

Париж. Наші дні. 40-річний чоловік стоїть перед меморіалом французьким євреям, депортованих під час фашистської окупації. У полоні думок він вдивляється у викарбувані імена жертв Голокосту. Париж. 20 років тому. Рівка живе у заповненій антикваріатом квартирі. Вона готує вечерю для сина. По телебаченню розповідають про слухання справи “ліонського вбивці” Клауса Барбі. У 1983 році його депортували з Болівії у Францію і зараз судять за депортацію євреїв та злочини проти людства. Рівка намагається стримати емоції від почутого, але це їй не вдається. Тим часом її син Віктор працює у своєму кабінеті. Він теж слідкує за початком слухання. На столі лежить купа листів та документів про його родину. Він хоче впорядкувати історію своєї сім’ї. Задумавшись, він навіть не слухає запитань свого помічника. Під час вечері з Рівкою стає зрозуміло, наскільки близько спілкуються мати і син. Але щоразу, коли Віктор згадує про суд над Барбі знаходить привід, щоб вийти з кімнати.


Преса про фільм:

“Режисер піднімає дуже болючу та гостру тему, яка у фільмі переростає в сімейну трагедію”.








Аліла/ Alila

2003/ Франція, Ізраїль/ Драма/ 116 хв.



У ролях: Яель Абекассіс, Хана Ласло, Урі Клауцнер, Роніт Елькабец, Амос Лаві, Люпо Берковіч, Лірон Лево

Сценарій: Амос Гітай, Ешуа Кеназ, Марі-Жозе Сансельм



Учасник Офіційної програми Венеціанського МКФ

Cтарий Шварц живе розміреним життям, спілкуючись із філіппінкою Ліндою. Його сусіди – Авірам, якого, окрім власного собаки, ніхто не цікавить, і Малі, розлучена жінка, у якої роман з молодим Іланом. З кожним днем збільшується галас із сусіднього будівництва. З протилежної сторони нові сусіди вирішили розширити володіння і цілодобово щось будують. Та ще й нахабно відбирають сусідські території. У Малі теж повно турбот. Виявляється, що помічник сусідів – її колишній чоловік, Езра, який найняв китайців на роботу. А на додачу вона дізнається, що її син Ейяль втік із армії і його розшукує поліція.


Преса про фільм:

Одна з найемоційніших робіт Гітая.

Screen International


Чи не єдиний представник “нової хвилі” ізраїльського кіно застосовує новаторські методи оповіді. Камера Гітая проходить крізь стіни, щоб максимально наблизити нас до життя героїв. Режисер робить із глядача шпигуна – він спостерігає за найменшими деталями їхнього побуту. Такими прийомами Гітай показує життя сучасного ізраїльського суспільства.

Time Out

Джерело: lviv-online



 
Афіша Львова

 Всі

 Фестивалі

 Музика

 Нічне життя

 Театр

 Кіно

 Література

 Мистецтво

 Культура

 Спорт

 Інше

 Архів

Популярні замовлення
Квартира на вул. Фурманській
Велика і дуже затишна квартира з величезни king-size ліжком біля Оперного театру.
Квартира на вул. Головацького
Комфортабельна квартира для 2-3 людей між центром міста і ж/д вокзалом.
Готель "Нота Бене"
Сучасний затишний готель в тихому кутку Львова
Оглядова екскурсія по Львову
Ви пройдете місцями, по яких ходили практично всі короли Польщі та імператори Австрії.

Карта Львова
Карта Львова
Найбільш детальна інтерактивна карта Львова з деталізацією до будинку.