EN      RU      UA     
 
(+38 032) 247 54 51
(+38 067) 672 18 33
(+38 095) 634 88 85
 
41 90 90
lvivtour
info@lvivtour.com.ua
Головна     Готелі     Оренда квартир     Екскурсії     Визначні місця     Афіша     Контакти

Львів-Тур > Афіша > Фестивалі > Фестиваль мексиканських короткометражниж фільмів.

Фестиваль мексиканських короткометражниж фільмів

Фестиваль мексиканських короткометражниж фільмів
Фестиваль мексиканських короткометражниж фільмів

Категорія: Фестивалі

Дата проведенння: 05 жовтня 2010 року

Місце проведення: Кінотеатр “Копернік” (вул.Коперника, 9)

30 вересня у Львові стартує перший фестиваль мексиканського короткометражного кіно MEXICANA.

MEXICANA представить 5 збірок короткого метра – найкращі стрічки 5 мексиканських кінофестивалів Short Shorts, Гвадалахара, Морелія, Монтерей та Чіхуахуа, які представлять різні жанри мексиканського кіно.

Фестиваль приурочений до 200-річчя Незалежності Мексики. Його організаторами виступили Київський міжнародний кінофестиваль Молодість, Посольство Мексики в Україні, Мексиканський Інститут Кінематографії (IMCINE), Мексиканська кіношкола (CCC), Національна рада з питань культури і мистецтва (CONACULTA).


Програма фестивалю

MX1 (Монтерей)


Астма, режисери Даніел Перес, Карлос Р. Санчес, Рауль Кінтанілья, Патрісіо Чінохоса, Івета Лукас, Марк Вольф і Дієго Суарес / 10 хв. У старому житловому будинку ми можемо побачити відзеркалення «ув’язненого» у суспільстві очима простих жителів.


Невістка дона Філемона, режисер Габріель Гусман С. / 10 хв. Дону Філемону доведеться звикнутися з думкою, що жити йому з невісткою Реміхіо, яка його на дух не переносить. Одного разу вона дізнається про нього дещо таке, що змушує полюбити його як рідного батька.


Принцеса у вежі, режисер Хосе Крістобаль Хуарі / 10 хв. Ребека – успішний дизайнер одягу, яка більшість часу займається кар’єрою, що водночас зашкоджує особистому життю.


Рим, режисер Еліса Міллер / 26 хв. Потяг прибуває до мильної фабрики. Всередині нього переховуються мандрівники-іммігранти. Одна дівчина залишає потяг. На фабриці вона знаходить полегшення, підтримку і солідарність.


Погана пам’ять, режисер Альфонсо Есківіас Хайме / 10 хв. Дон Бардоло – забудькуватий літній чоловік, який більше не розрізняє, початок це, або продовження його щоденного існування, так само як і не переймається більше тим, чи є у нього молоко та печиво … а Маргарита?


Вода і молоко, режисер Селсо Гарсіа / 12 хв. Жінка намагається повернути єдиного в її житті приятеля – корову.


Сутність, режисер Франциско Амескуа / 17 хв. По смерті Софії Карлос отримує посилку з пляшкою, де зберігається душа жінки. Після кожній ін’єкції рідиною, що знаходиться всередині, він може воскрешати свою кохану на кілька хвилин. Зіткнувшись з неминучим виснаженням і фізичною деградацією через рідину, Карлос повинен зробити вибір.


Тривалість програми: 95 хв.


MX2 (Чіхуахуа)


40 у затінку, режисер Флавіо Гонсалес Мелло / 14 хв. Людина заблукала в пустелі, страждає від жаги і спеки, бореться, аби відрізнити реальність від міражів, у які потрапляє.


Поза контролем, режисер Софіа Каррілло / 11 хв. Ізольовані і неповноцінні, кілька персонажів поділяють самотність усередині лабіринтоподібного будинку. Кожен відчайдушно намагається знайти половинку для іншого.


Остання пісня птиці Ку, режисер Алонсо Руіспаласіос / 15 хв. За кілька хвилин до смерті у покої міської лікарні Улісс, 50-річний вкрай хворий пацієнт, проходить крізь епізоди свого життя. Лауро, сусідній пацієнт, молодий та усміхнений, його єдиний компаньйон у цій фінальної агонії, де перший проживає наново всі втрачені в житті можливості. Проте, долаючи кордон смерті, він виявляє, що це і був найзахоплюючий момент його життя.


Упертий, режисер Хорді Сауль Капо Вальдівія / 10 хв. Солдат намагається не відволікатися протягом довгої офіційної церемонії, хоча натрапляє на такі перешкоди як сонце, спека, втома і настирливі комарі. Слухаючи офіційну промову, боєць усвідомлює різницю, між тими, хто слідує і тими, хто веде.


Будинок Чайо, режисер Джузеппе Ефраїм Солано Хернандес / 10 хв. 7-річна Маріанна несподівано розуміє, що життя змінюється і перестає бути грою в ляльки у такому будинку як в Чайо.


Підземелля, режисер Едуардо Коваррубіас Діас / 10 хв. Ніко і Тринідад дісталися Штатів занедбаними дренажними каналами; Гаррі чекає на іншому боці, під покровом пустельної ночі, аби здійснити правосуддя.


Мрія Луїзи, режисер Карлос Хав’єра Давіла Йео / 10 хв. Святкування семиріччя Луїзи тривало б до наступного дня, коли здалеку повинні приїхати бабця з дідусем, які й не підозрювали, що несподівано їхнє життя сильно змінить землетрус у столиці Мексики в 1985 році.


Обід, режисер Хіл Гонсалес Пенілла / 10 хв. Анжеліка і Роберто готують спеціальний обід для сина Хуана, який повертається з-за кордону. Коли Хуан приїжджає, то перше, що хоче знайти – собаку, в той час як зденервовані батьки намагаються всадити його за стіл, відтягуючи погану новину – пес помер.


Тривалість програми: 90 хв.


MX3 (Морелія)


За мексиканською затокою, режисер Жан-Марк Руссо Руїс / 17 хв. Марія торгує намистами. Одного разу незнайомець просить, щоби вона взяла його з собою у пустелю. Подорож перетворюється на глибокодумний ритуал, який виявляє самотність і почуття обох, не зважаючи на різницю у віці, мов і культур.


Маля чекає, режисер Естебан Рейєс / 11 хв. 8-річна дівчинка Анжеліка несподівано зустрічається з Карлосом та Анною в аеропорту. Анжеліка наполягає, що вони їй батьки. Вони це заперечують Хто помиляється?


Світло моїх очей, режисер Гвадалупе Санчес Соса / 11 хв. А ви, що ви робите з вашої любов’ю, вашими почуттями? Досі мрієте про ідеальну кохання? Це історія про любов, гумор і бажання, емоції у процесі пошуку об’єкта. Історія двох світів, фантастичного і внутрішнього.


Коко і Ніко, режисер Алехандро Канту / 5 хв. Унікальні романтичні стосунки між жінкою і дивним персонажем. Сповнені гри, мрії про любов …


Вівця теж може пастися у безпеці, режисер Нестор Сампіері / 11 хв. День з життя Соледад, державна безробітня, звільнена внаслідок фінансової кризи у Мексиці у 1995 році.


Підвал, режисер Маріо Гуерреро / 10 хв. Якобо марить казками. Переконаний, що в підвалі його будинку живе відьма, той намагається покінчити з нею, виявляючи, що реальність іноді може бути набагато жорстокішою, ніж фантазії з прочитаного.


Епілог, режисер Карлос Корреа / 16 хв. Коли багаторічну рутину Мануеля порушено, він виявляє, що повинен піти до невідомого світу і спробувати пристосуватися до нього так, аби самому не зникнути.


Кольори, режисер Андрес Ібанес / 8 хв. 60-річний чоловік, який бачить світ у чорно-білих кольорах, раптом отримує можливість побачити все в кольорі, але тільки після того, як з’їдає чарівне китайське печиво, яке і надає йому таку можливість.


Тривалість програми: 89 хв.


MX4 (Short Shorts)


Хасінто, режисер Карла Кастанеда / 9 хв. Коли для жінки з притулку для старих вже нічого не залишається, окрім спогадів і самотності, вона вирішує продовжити плести власну долю.


Палома, режисер Роберто Фієскі / 10 хв. Ромон вирішує залишити своє рідне місто, але спочатку повинен сказати Паломі «бувай».


Клітки, режисер Хуан Хосе Медіна / 10 хв. Старий перетинає пустелю з цінних багажем …


Північне шосе, режисер Рубен Рохо Аура / 10 хв. Біля пустельного шляху у Північній Мексиці бідна родина заробляє на прожиття, продаючи тварин водіям, що проїжджають повз.


Рибний суп, режисер Нуріа Ібанес / 7 хв. Родинний спокій переривається, коли на обід у них рибний суп…


Систематизовані, режисер Віктор Одіфр / 12 хв. Літній громадянин через рекламне оголошення зустрічається з підлітком і намагається таким чином відновити частину свого життя, якою він знехтував.


Забуття, режисер Ернесто Фундора / 15 хв. Історія перебігає по колу, коли значимість пам’яті і забуття як двох фікцій, завершується людською трагедією.


Равлик, режисер Алехандро Луго / 8 хв. Рух равлика – ланка у ланцюгу подій, що показують нам, як наші вчинки впливають на інших.


Все про це, режисер Хектор Фалкон / 10 хв. Рита мріє про пристрасних стосунки з Габріелем; її хлопець Серхіо хоче все про це дізнатися.


Тривалість програми: 91 хв.


MX5 (Гвадалахара)


Лупано Лейва, режисер Феліппе де Хесус Гомес Торрес / 15 хв. Лупано Лейва – це історія про федерального солдата у революційні роки, який бореться за те, щоби вижити. Серйозно поранений після засідки, Лупано тиняється навколо, в той час як з нього стирчить ребро. Це фінальні моменти життя, коли реальність визначається маячнею, спричиненою пораненням.


Райське кафе, режисер Алонсо Руіспаласіос / 10 хв. Гало і Чуй два мексиканських іммігранта, які працюють у мультирасовому барі під назвою «Райське кафе», що в Лос-Анджелесі. На тлі безперервного гулу повної людей кухні Гало героїчно репетирує, як утримати увагу до себе, на яку він так сподівався у молодості, почуття власної гідності і навіть любов до С’юзан, американської офіціантки. Але не все так, як здається у «Райському кафе», де реальність стає вигадкою, а вигадка реальністю.


10:15, режисер Хуго Фелікс Меркадо / 11 хв. Анна повертається пізно додому, після тривалого робочого дня, і знаходить два сюрпризи: підозрілого чоловіка, який охороняє будинок, і дивну жінку у власній оселі, яка наполягає, що не розуміє, як сюди потрапила. Рівно о 10:15 вечора Анна повинна прийняти критичне рішення: їй потрібно повірити у неймовірний перебіг подій, щоби не зійти з глузду.


Благословенна діва, режисер Карлос Мунос / 12 хв. У традиційному мексиканському містечку живе Хуліан – шанований ремісник, відомий своїм феноменальним умінням вирізати релігійні фігури. Коли, раптово, інший бік цього мистецтва відкривається, його життя радикально змінюється.


Золота шахта, режисер Жак Бонннаве Ламонеда / 10 хв. Десь у 50 Бетіна знаходить любов по Інтернету. Вона залишає свою монотонне життя, аби зустрітися з її віртуальним нареченим на іншому боці країни.


Прикметна риса, режисер Кеніа Маркес / 12 хв. Рамона у печалі, коли пропадає її син Освальдо. Пошуки приводять її до слідчого і змушують змиритися із можливістю, що син помер. Врешті-решт, вона доходить висновку, що той живий.


Сальвадор, режисер Віктор Сальсідо / 5 хв. Одного буденного ранку, збираючись на роботу, Сальвадор розмовляє з другом по телефону проте …


Ми скрізь, режисер Софіа Перес Суінага / 9 хв. Піоле і Клаудіо, двоє чоловіків із середнього класу, зазнають психологічної атаки. Випадок спричинює несподіваний поворот в історії.


Перемога електрики, режисер Рамон Ороссо Столтенберг / 12 хв. Молодий хлопець гине від електрики, і, несподіваним чином, його тіло ще живе кілька днів, забезпечуючи сім’ю енергією, яка надає переваги.


Тривалість програми: 96 хв.


MXc (Кіно для дітей)


Місяць, режисери Раул і Рафаель Карденас / 8 м. У хаотичному місті, повному дивних істот, дівчина Зоє виявляє красивий місяць посеред хаосу.


Прикордонний броненосець, режисер Мігель Анайя Бoржа / 8 м. У пустелі Чіуауа, дотепний, але нещасний броненосець повинен перетнути кордон в обличчя небезпеки, та принести з собою їжу для своєї нової, великої родини.


Ледарі, режисера Домініка Йорданія / 7 м. Майбутній тесть Хосе випробовує його, наказавши виконувати різні завдання в пустелі. Але хлопчику чужі хитрості.


Моє Радіо, режисер Маріана Міранда / 7 м. Дівчинка і коробка кольорових крейд. Чотири лінії і кілька кіл потому, її уявної радіо закінчено. Це чарівний фільм, це свято, унікальний світ фантазій, який так легко створити дитині.


Мояна, режисер Еміліано Гонсалес Алькосер / 6 м. Хуанело проводить весь свій час перед телевізором, але раптом вимикають світло, і він бачить початок нової пригоди, він попадає в новий світ, повний приголомшливих сценаріїв та чарівних істот.


Казка Сема Бреннана, режисер Тонатіу Морено / 7 м. Сем хлопчик, працює в таверні свого батька та мріє про фантастичні подорожі. Одного разу він отримує можливість побачити, які насправді бувають подорожі.


Уперте волосся Ікара, режисера Сандра Гарсія Фельтен / 10 м. Ікар вважає що кожна людина схожа на тварину. Він хоче бути ведмедем, як його батько, але він, як і його дід, дикобраз.


Тривалість програми: 53 хв.

Джерело: lviv-online



 
Афіша Львова

 Всі

 Фестивалі

 Музика

 Нічне життя

 Театр

 Кіно

 Література

 Мистецтво

 Культура

 Спорт

 Інше

 Архів

Популярні замовлення
Квартира на вул. Фурманській
Велика і дуже затишна квартира з величезни king-size ліжком біля Оперного театру.
Квартира на вул. Головацького
Комфортабельна квартира для 2-3 людей між центром міста і ж/д вокзалом.
Готель "Нота Бене"
Сучасний затишний готель в тихому кутку Львова
Оглядова екскурсія по Львову
Ви пройдете місцями, по яких ходили практично всі короли Польщі та імператори Австрії.

Карта Львова
Карта Львова
Найбільш детальна інтерактивна карта Львова з деталізацією до будинку.