EN      RU      UA     
 
(+38 032) 247 54 51
(+38 067) 672 18 33
(+38 095) 634 88 85
 
41 90 90
lvivtour
info@lvivtour.com.ua
Головна     Готелі     Оренда квартир     Екскурсії     Визначні місця     Афіша     Контакти

Львів-Тур > Афіша > Мистецтво > Кінна виставка за результатами пленеру “Вихідні Верхи”.

Кінна виставка за результатами пленеру “Вихідні Верхи”

Кінна виставка за результатами пленеру “Вихідні Верхи”
Кінна виставка за результатами пленеру “Вихідні Верхи”

Категорія: Мистецтво

Дата проведенння: 03-10 вересня 2010 року

Місце проведення: Львівський Палац Мистецтв (вул. Коперника, 17)

Мистецтво малювати швидкість, грацію, відданість….

Одне з перших зображень, яке видряпала на стіні печери рука прадавньої людини – кінь. Вже 5 тисяч років, відколи людина приручила дикого коня, він є її безвідмовним помічником та відданим другом в роботі, на війні, у розвагах… Коні працювали, рятували, надихали, вони возили богів, королів і героїв, й самі були для первісної людини напівбогами… Поети Стародавньої Греції створили легендарний образ крилатого коня-Пегаса, полум’яних коней, які возять по небу колісницю бога сонця Геліоса, казкових напівлюдей-напівконей кентаврів…. Войовничі римляни щільно заставили свої площі статуями імператорів верхи, аби увіковічити свою могутність та славу…. Працьовиті китайці виліпили 600 глиняних коней в натуральну величину, аби достойно відпровадити в загробний світ повелителя Чхіншчуанга… Українці теж не залишилися осторонь, зробивши коня героєм численних казок, пісень, кобзарських дум… Ми знайдемо символічне зображення коня і на вишиваному рушнику, і на тканому килимі, і на писанці, і на витинанці…


У ХХ столітті поступ техногенної цивілізації «полегшив» коням життя, але водночас позбавив нас можливостей безпосереднього «перетину» з цим унікальним дитям природи. Тож останніх 50-60 років коні стрімко зникли з побуту урбанізованого Homo sapiens, і сьогодні кінь для середньостатистичного мешканця міста – тільки «картинка» в телевізорі, в моніторі, в рамі на стіні музею….


Нагадати мешканцям Львова, що територія спілкування з живим конем – «живою» швидкістю, відданістю, грацією – все ще поруч з нами, вирішили організатори акції «Вихідні верхи». В травні у Львові на території дитячо-юнацької школи кінного спорту «Буревісник» відбувся «день відкритих дверей»: діти та дорослі могли покататися верхи, поспілкуватися із інструкторами та доглядачами за кіньми, побачити показові змагання кінних шкіл Львова та театралізований виступ.


У «Вихідних верхи» також взяли участь понад 15 львівських митців, яки скористалися рідкісною нагодою замалювати коня з натури. Результат своїх вражень від «Вихідних верхи» на виставці представляють Анна Атоян, Тарас Бенях, Тамара Волошенко, Олена Каменецька-Остапчук, Соломія Ковтун, Ігор Маїк, Уляна Нищук-Борисяк, Ольга Кваша, Остап Патик, Наталія Пухінда, Юрко Римар, Сергій Яроцький, Олег Герич, Денис Струк, Ірина Фартух та Іван Турецький. Розмаїття стилів, манер, технік об’єднує щира цікавість до цього феноменального створіння, що тисячоліттями віддано служив людині – коня.


Наталка Космолінська

Джерело: lviv-online



 
Афіша Львова

 Всі

 Фестивалі

 Музика

 Нічне життя

 Театр

 Кіно

 Література

 Мистецтво

 Культура

 Спорт

 Інше

 Архів

Популярні замовлення
Квартира на вул. Фурманській
Велика і дуже затишна квартира з величезни king-size ліжком біля Оперного театру.
Квартира на вул. Головацького
Комфортабельна квартира для 2-3 людей між центром міста і ж/д вокзалом.
Готель "Нота Бене"
Сучасний затишний готель в тихому кутку Львова
Оглядова екскурсія по Львову
Ви пройдете місцями, по яких ходили практично всі короли Польщі та імператори Австрії.

Карта Львова
Карта Львова
Найбільш детальна інтерактивна карта Львова з деталізацією до будинку.