EN      RU      UA     
 
(+38 032) 247 54 51
(+38 067) 672 18 33
(+38 095) 634 88 85
 
41 90 90
lvivtour
info@lvivtour.com.ua
Головна     Готелі     Оренда квартир     Екскурсії     Визначні місця     Афіша     Контакти

Львів-Тур > Афіша > Мистецтво > Виставка Марти Токар “Акварель. Художній текстиль”.

Виставка Марти Токар “Акварель. Художній текстиль”

Виставка Марти Токар “Акварель. Художній текстиль”
Виставка Марти Токар “Акварель. Художній текстиль”

Категорія: Мистецтво

Дата проведенння: 15 серпня 2010 року

Місце проведення: Національний музей ім. Андрея Шептицького (пр. Свободи, 20)

20 липня 2010 року о 16:00 у Національному музеї у Львові ім. Андрея Шептицького відбудеться урочисте відкриття виставки заслуженого діяча мистецтв України Марти Токар «Акварель. Художній текстиль».

Авторка працює в галузі ручного ткацтва, розпису тканин, акварельного живопису, а також у галузі костюмології. Роботи, що представлені на виставці, зібрані з приватних і музейних колекцій усього світу на кілька тижнів у Львові. На експозиції також можна буде побачити та придбати і нові роботи художниці.

Марта Токар увійшла в історію мистецтва тим, що докорінно змінила стиль Державного народного хору ім. Г.Верьовки. На зміну динамічного образу з короткими спідницями хористок, прийшов статичний образ, що походив від візантійської ікони (довгі спідниці).

«Марта Токар як явище мистецтва і мистецької педагогіки – це, перш за все, цілісна у світоглядних і морально-етичних координатах особистість… Чимало базових прикмет творчого характеру Марта Василівна успадкувала генетично, що є значущим для розуміння всього, чим вона займалася і займається», – зазначає кандидат мистецтвознавства Роман Яців .

На відкритті гратиме тріо Марка Токара, відомого в усій Європі контрабасиста, до складу якого входить Алекс Максимів (Амстердам, гітара) та Андрій Войтюк (Львів, перкусія).


Довідка

Марта Василівна Токар (народилась 8 березня 1930, Воронеж, Росія) — українська художниця, професор, заслужений діяч мистецтв України. Чотириюрідна племінниця письменника Олександра Гріна, а також двоюрідна племінниця російського художника-анімаліста та книжкового ілюстратора Євгена Чарушина.

Марта Токар працює в галузі ручного ткацтва, розпису тканин, акварельного живопису, а також у галузі костюмології. Наразі працює на кафедрі художнього текстилю Львівської національної академії мистецтв (старший викладач, доцент, професор).

Твори Марти Токар знаходяться у колекціях державних музеїв України та Польщі, а також у приватних колекціях шанувальників мистецтва з Великобританії, Польщі, Ізраїлю, Канади та України.

Джерело: lviv-online



 
Афіша Львова

 Всі

 Фестивалі

 Музика

 Нічне життя

 Театр

 Кіно

 Література

 Мистецтво

 Культура

 Спорт

 Інше

 Архів

Популярні замовлення
Квартира на вул. Фурманській
Велика і дуже затишна квартира з величезни king-size ліжком біля Оперного театру.
Квартира на вул. Головацького
Комфортабельна квартира для 2-3 людей між центром міста і ж/д вокзалом.
Готель "Нота Бене"
Сучасний затишний готель в тихому кутку Львова
Оглядова екскурсія по Львову
Ви пройдете місцями, по яких ходили практично всі короли Польщі та імператори Австрії.

Карта Львова
Карта Львова
Найбільш детальна інтерактивна карта Львова з деталізацією до будинку.