EN      RU      UA     
 
(+38 032) 247 54 51
(+38 067) 672 18 33
(+38 095) 634 88 85
 
41 90 90
lvivtour
info@lvivtour.com.ua
Головна     Готелі     Оренда квартир     Екскурсії     Визначні місця     Афіша     Контакти

Львів-Тур > Афіша > Мистецтво > Виставка скульптури Володимира Одрехівського.

Виставка скульптури Володимира Одрехівського

Виставка скульптури Володимира Одрехівського
Виставка скульптури Володимира Одрехівського

Категорія: Мистецтво

Дата проведенння: 21 травня - 15 червня 2010 року

Місце проведення: Національний музей ім. Андрея Шептицького (пр. Свободи, 20)

21 травня 2010 року о 16:00 у Національному музеї у Львові ім. Андрея Шептицького (пр. Свободи, 20) відбудеться урочисте відкриття виставки скульптури народного художника України, лауреата Львівської обласної премії в галузі мистецтва ім. Івана Труша, члена Національної спілки художників України Володимира Одрехівського.

Володимир Одрехівський – працює у ділянках монументальної, декоративної і станкової скульптури, досліджує проблеми сучасного мистецтва. У творчому доробку митця – понад 200 станкових і 45 монументальних творів, які встановлені в Україні та за її межами. Найзначніші – це пам’ятники Т. Г. Шевченку в Афінах (Греція, 2010), м. Севастополі (2003), монумент «Будителі» (Т. Г. Шевченко, І. Франко, Леся Українка) у м. Стрий (1995), «Мрія» і «Чекання» у Мерії м. Віллен сюр Сен (Франція, 1999).

У своїх творах автор промовляє мовою пластичних знаків, символів, які несуть, як правило, узагальнений, абстрактний зміст. Творчий метод В. Одрехівського полягає не у прямому літературному зображенні реальної дійсності, а в трансформуванні її через призму творчої свідомості і інтелектуально-емоційне створення нової – «своєї» художньої реальності.

Митець є активним учасником національних і міжнародних виставок та симпозіумів. Низка робіт скульптора міститься в зібраннях Міністерства культури України, Національного музею у Львові ім. Андрея Шептицького, Львівської галереї мистецтв, у Посольствах України у Франції й Аргентини, меріях України і Франції, галереях і приватних колекціях України, Франції, Англії, США, Канади та інших.

На персональній виставці скульптури Володимира Одрехівського у НМЛ ім. Андрея Шептицького буде представлено понад 60 робіт (2003-2010) переважна більшість яких експонується вперше. Експозиція виставки сформована по тематично-змістових циклах, таких як «Поезія Б.-І. Антонича», «Далечінь», «Кохання», «Переформування», «Корені». Автор пробує вирішити різні як тематично-змістові, так і формально-стилістичні мистецькі завдання.

Джерело: lviv-online



 
Афіша Львова

 Всі

 Фестивалі

 Музика

 Нічне життя

 Театр

 Кіно

 Література

 Мистецтво

 Культура

 Спорт

 Інше

 Архів

Популярні замовлення
Квартира на вул. Фурманській
Велика і дуже затишна квартира з величезни king-size ліжком біля Оперного театру.
Квартира на вул. Головацького
Комфортабельна квартира для 2-3 людей між центром міста і ж/д вокзалом.
Готель "Нота Бене"
Сучасний затишний готель в тихому кутку Львова
Оглядова екскурсія по Львову
Ви пройдете місцями, по яких ходили практично всі короли Польщі та імператори Австрії.

Карта Львова
Карта Львова
Найбільш детальна інтерактивна карта Львова з деталізацією до будинку.