EN      RU      UA     
 
(+38 032) 247 54 51
(+38 067) 672 18 33
(+38 095) 634 88 85
 
41 90 90
lvivtour
info@lvivtour.com.ua
Головна     Готелі     Оренда квартир     Екскурсії     Визначні місця     Афіша     Контакти

Львів-Тур > Афіша > Мистецтво > Виставка Ореста Ґелитовича “Живопис”.

Виставка Ореста Ґелитовича “Живопис”

Виставка Ореста Ґелитовича “Живопис”
Виставка Ореста Ґелитовича “Живопис”

Категорія: Мистецтво

Дата проведенння: 10-20 травня 2010 року

Місце проведення: Музей ідей (вул. Валова, 18а)

Мить — це щось середнє між майбутнім та минулим? це те, що ми переживаємо зараз в конкретну хвилину? Очевидно шукати конкретної філософії дарма. Чи можливо цю мить передати через фарби на полотні? Очевидно, за своєю суттю це вдячніша справа, ніж звуки музики чи слово, які миттєві за своєю природою. Прозвучавши, звук щезає, залишаючи чи ні мітку у серці. Значно складніше займатися передаванням цієї миті на полотні — значить це вже не мить (може застигла мить?).

Мить — як середнє між минулим і майбутнім має певні обмеження в просторі, також і часі. Бувають миті важливіші й менш важливі, більше наповнені за суттю та з меншим наповненням. Значить, мить щось аж надто скороминуче, яке відчуваємо або ні, усвідомлюємо або ж ні. Вона багата на емоційну наповненість, бо можна відчувати позитивну або негативну забарвленість якогось моменту. Все залежить від нашого уміння вслухатися у нас самих. Якщо ж мить поєднується з іншою миттю в ланку, то маємо вже якийсь перебіг подій, менш чи більш протяжний. Тоді вирисовується історія, складена з перебігу певних митей, по–іншому миттєвостей.

До чого ж тут миттєвість, спитаєте Ви? Певна гра слів, до якої залучено два слова: мит (міт) та миттєвість. Якщо мит відображає сокриті смисли, значить він має за мету навчати, поучувати, говорити про найважливіше. Також закликає нас до мімезису (за Платоном), тобто згадування або ж відтворення певної природної ситуації. Для нас важливішим є прагнення поезису, тобто образотворення під дією чуттєвих, ментальних чинників. Так чи інак усе показане складено у форму фризу не для виділення окремішності моментів, але для об’єднання їх у цілість задля повноти історії митей, з яких складається життя.


Народжений у Львові 22 липня 1968 р. Навчався гри на фортепіано в музичній школі Соломії Крушельницької, на відділі оформлення в училищі Івана Труша, на кафедрі текстиля інституту прикладного мистецтва (тепер Художня Академія), теології Люблінського Католицького Університету. Працює декоратором Національного театру Марії Заньковецької.

Джерело: lviv-online



 
Афіша Львова

 Всі

 Фестивалі

 Музика

 Нічне життя

 Театр

 Кіно

 Література

 Мистецтво

 Культура

 Спорт

 Інше

 Архів

Популярні замовлення
Квартира на вул. Фурманській
Велика і дуже затишна квартира з величезни king-size ліжком біля Оперного театру.
Квартира на вул. Головацького
Комфортабельна квартира для 2-3 людей між центром міста і ж/д вокзалом.
Готель "Нота Бене"
Сучасний затишний готель в тихому кутку Львова
Оглядова екскурсія по Львову
Ви пройдете місцями, по яких ходили практично всі короли Польщі та імператори Австрії.

Карта Львова
Карта Львова
Найбільш детальна інтерактивна карта Львова з деталізацією до будинку.